Självporträtt

Har målat några självporträtt ikväll. Igår var jag var nämligen på Waldemarsudde för att titta på Helene Schjerfbeck och efteråt så kände jag mig en smula inspirerad.

 

Gouache på grått papper

Jag kom i kontakt med Schjerfbeck redan när jag var liten genom boken Min nya skattkammare – Bildriket. Det var en av mina favoritböcker; en barnbok om konst, en slags introduktion till klassisk och modern konst. Bland annat hade den en sekvens av självporträtt av Schjerfbeck. Texten i boken sade att med åren så blev hennes porträtt mer och mer förenklade, tills de till slut verkade avbilda bara hennes själ.

Jag är inte där än, men jag har för avsikt att måla ett tag till.

Annonser

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: