En vision av framtiden på Wiens flygplats

2012-10-17  


 

 

Det går inte så många direktflyg från Arlanda till Budapest, så flyget gick via Wien med Austrian Airlines. Kanske är det en kvarleva av det hapsburgska förtrycket? Nåväl, jag hade ett par timmar att fördriva på Wiens flygplats och där hittade jag ett slags laptopmöbler som bestod av fyra fåtöljer som satt ihop, avdelade med skärmväggar. På varje fåtölj satt ett litet bord som man kunde ställa datorn på och åtnjuta gratis Wifi, eller om man så ville, lägga skissblocket på bordet och rita av människorna i laptopkvartetten mitt emot. Där kunde man sitta i sitt eget lilla bås totalt ostörd (såvida nu inte fransmannen bredvid satt och skypeade utan headset och berättade om affärsresan för frun hemma i Nice).


 

Bäst som jag som satt där och ritade så kom det en svensk dam åkande förbi på rullbandet med väskan släpandes efter sig. Hon talade högt med sitt resesällskap och målade upp en skräckvision vid åsynen av laptopbåsen. Hon såg en framtid där alla sitter i sin egen lilla värld och ingen umgås med någon annan. Kanske har hon rätt. Man kan inte kramas i cyberrymden.


Man kan inte köpa tax-free i cyberrymden heller, lika lite som när man flyger inom EU. Får nog åka till Åland nästa gång.

Nyckelord:

alkohol Österrike flyg folk