En vision av framtiden på Wiens flygplats

 

 

 

Det går inte så många direktflyg från Arlanda till Budapest, så flyget gick via Wien med Austrian Airlines. Kanske är det en kvarleva av det hapsburgska förtrycket? Nåväl, jag hade ett par timmar att fördriva på Wiens flygplats och där hittade jag ett slags laptopmöbler som bestod av fyra fåtöljer som satt ihop, avdelade med skärmväggar. På varje fåtölj satt ett litet bord som man kunde ställa datorn på och åtnjuta gratis Wifi, eller om man så ville, lägga skissblocket på bordet och rita av människorna i laptopkvartetten mitt emot. Där kunde man sitta i sitt eget lilla bås totalt ostörd (såvida nu inte fransmannen bredvid satt och skypeade utan headset och berättade om affärsresan för frun hemma i Nice).

 

Bäst som jag som satt där och ritade så kom det en svensk dam åkande förbi på rullbandet med väskan släpandes efter sig. Hon talade högt med sitt resesällskap och målade upp en skräckvision vid åsynen av laptopbåsen. Hon såg en framtid där alla sitter i sin egen lilla värld och ingen umgås med någon annan. Kanske har hon rätt. Man kan inte kramas i cyberrymden.

Man kan inte köpa tax-free i cyberrymden heller, lika lite som när man flyger inom EU. Får nog åka till Åland nästa gång.

Etiketter: , , ,

Ett svar to “En vision av framtiden på Wiens flygplats”

  1. Birgitta Arnerup-Cooper Says:

    Ser fram emot nästa del av din reseskildring…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: