Utsikten på Arlanda

2012-10-17 Flög till Budapest i torsdags förra veckan och då föll det sig naturligt att passera Arlanda flygplats på vägen.


Är det inte något konstigt i huvudet på folk som inreder flygplatsbyggnader? De vänder ju alla bänkar bort från fönstrena och var ska man då sitta om man vill titta på flygplanen? Ibland sätter de till och med frostat glas upp till midjehöjd så att det ska bli ännu svårare att se ut. Fast det är klart, designar man flygplatser så blir man nog ganska snart trött på flygplan. Och dem som de designar för är väl de som tillbringar mest tid på flygplatser och de är väl också trötta på flygplan.


Men vad ska man titta på annars? Frågan är om man inte blir snabbare trött på det som finns inuti terminalbyggnaden. Reklam för GANT. Lekhörna med jättekantarell i glasfiber. I övrigt inte så mycket, förutom den kurviga kvinnan i cerise klänning som delade ut gratis räkmackor förstås. Erik Lallerstedt har rödlök på sina räkmackor sade hon.

Nyckelord:

flyg