Topp 9 mest lättkarikerade (s)-partiordföranden

Socialdemokraterna har fått sig en ny partiledare till slut och jag har hört sägas ett par gånger nu att ”karikatyrtecknarna är i alla fall glada”. Det är nog sant att Håkan Juholt har ett karakteristiskt utseende, men det kan ju sägas om så många andra politiker också. Hur står han sig egentligen i konkurrensen?

För att ta reda på det har jag jämfört honom med de övriga åtta (s)-partiordförandena genom tiderna. Det ska sägas att mina erfarenheter som karikatyrtecknare är ganska modesta, men det hjälper ju bara till att illustrera (häpp) svårigheterna.

I ordning från svårast till lättast:

9 Claes

Jag har tyvärr inte lyckats hitta någon bild på Claes. Han har inte ens en på sin facebook-sida. Även om det är pluspoäng på att han har hajat att dagens politiker måste vara närvarande på nätet, så är det ju monumental fail att inte ha någon bild. Skärpning!

8 Göran

Fascinerande ointressant ansikte, det finns liksom inget att greppa tag i. Alla hörn är avrundade. Vem försöker han likna med sin arga min? Winston Churchill eller Steven Seagal? Om karikatyrkonsten hade en svacka på sent nittiotal så är det den här mannens fel.

7 Hjalmar

Ah! Det var bättre! Stabilt pyramidformad och respektingivande. Jättelätt egentligen, men vad vet jag, så här såg väl alla ut på tjugotalet?

6 Håkan

Vad ansiktsbehåringen beträffar har han en bit kvar till Hjalmar. Svårigheten med Håkan är att få till det lätt labila flinet. Vad vet vi egentligen om vad som försiggår bakom den här mannens ögonbryn?

5 Per Albin

”He is the Napoleon of Crime, Watson, the organiser of half that is evil and nearly all that is undetected in this great city…”

4 Mona

Glasstrut med kajal.

3 Olof

Egentligen borde han ligga bättre till på listan. Problemet är att när jag försökte göra ett realistiskt porträtt av Olof, så tänkte jag ”nä elak kan jag inte vara”.

2 Tage

Huk er i bänkera, för här kommer den japanske läroverksmagistern.

1 Ingvar

I en klass för sig. Kan man tycka illa om Ingvar? Den ende partiledaren som har sin egen logga.

Summa summarum så har Socialdemokratiska Arbetarepartiet, med förhållandevis få bottennapp, haft en stark tradition av ikoniska nunor och Håkan Juholt har definitivt de rätta förutsättningarna för att föra traditionen vidare.

Etiketter: ,

Ett svar to “Topp 9 mest lättkarikerade (s)-partiordföranden”

  1. Topp 10 mest lättkarikerade (s)-partiordföranden « Satsumas Says:

    […] mindre än ett år sedan så gjorde jag en lista på de nio mest lättkarikerade partiledarna för Socialdemokraterna. Nu […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: