Akvareller från Värmdö

2011-04-03 Det var en fantastisk dimma idag (avlöstes av mindre fantastiskt regn). Egentligen hade jag tänkt måla i olja, men det var lite för kallt och blåsigt, så det fick bli akvarell ifrån passagerarsätet på bilen istället:


En Jeep Cherokee och en uppallad Oceanis 473 på Bullandö Marina.

Det går bra att sitta i förarsätet och teckna genom att luta skissblocket mot ratten, men det går tyvärr inte om man ska måla akvarell, för då måste man ha pappret horisontellt så att inte färgen rinner. Så jag satte mig i passagerarsätet. Först såg jag inte motivet eftersom sidostolpen och den smutsiga delen av rutan var i vägen, så jag fick sätta mig i förarsätet igen och backa en aning åt vänster. Man skulle ha en Nissan Pivo egentligen. Eller en privatchaufför.


Utsikt från Siggesta Gård.

Nyckelord:

akvarell bil landskap teknik till sjöss