Hamburg Hauptbahnhof

För två år sedan var jag ute och tågluffade i Europa och målade och tecknade det jag såg. En av de målningar som blev bäst ifrån den resan var nog en som föreställer järnvägsstationen i Hamburg. Originalet är i tusch och akvarell och jag målade den på plats medan en massa ungar tittade över min axel och frågade saker som jag inte förstod.

I våras började jag göra en ny version i gouache och i större format. Jag blev klar till nittio procent, men sedan fick den ligga och samla damm under sommaren. Nu har jag fått ändan ur och avslutat den. När jag gör en målning utifrån en skiss eller ett utkast så tycker jag ofta att det är svårt att behålla den där speciella kvaliteten som gjorde originalet så attraktivt. Men den här gången tycker jag att det blev ganska lyckat.

hamburg_hauptbahnhof

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Hamburg Hauptbahnhof”

  1. Ludvig Says:

    Håller med. Det är en väldigt lyckad målning! Fantastisk känsla! Vilket format blev det?

  2. CFA Says:

    Cirka 40×50 cm. Jag glömmer alltid att mäta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: