Hamburg Hauptbahnhof

2013-11-24 För två år sedan var jag ute och tågluffade i Europa och målade och tecknade det jag såg. En av de målningar som blev bäst ifrån den resan var nog en som föreställer järnvägsstationen i Hamburg. Originalet är i tusch och akvarell och jag målade den på plats medan en massa ungar tittade över min axel och frågade saker som jag inte förstod.

I våras började jag göra en ny version i gouache och i större format. Jag blev klar till nittio procent, men sedan fick den ligga och samla damm under sommaren. Nu har jag fått ändan ur och avslutat den. När jag gör en målning utifrån en skiss eller ett utkast så tycker jag ofta att det är svårt att behålla den där speciella kvaliteten som gjorde originalet så attraktivt. Men den här gången tycker jag att det blev ganska lyckat.

hamburg_hauptbahnhof

Nyckelord:

gouache tåg tyskt