Hansestadt Hamburg

Käre läsare, du har säkert märkt att det varit tämligen tyst på Satsumasbloggen i augusti. Anledningen är att jag nyligen är hemkommen från en tre veckors målarresa genom Europa och tänkte nu börja lägga upp det jag har målat i ungefär kronologisk ordning.

När du ser en sådan här bild:

När du ser en sådan, då vet du att det är dags att nynna ledmotivet till Indiana Jones. Då börjar vi!

Första anhalten var Hamburg.

När jag var liten hade jag en Märklinkatalog som jag kunde ligga och bläddra igenom i timtal. Det var ett tjockt häfte med glansigt papper och fantastiska bilder på lok, vagnar och modelljärnvägar. Mina favoriter var modeller av tyska järnvägsstationer som fulla av små människor av plast och mängder av små små lampor gav alltihopa ett magiskt ljus. Därför blev jag överförtjust att se att Hamburg Hauptbahnhof ser ut precis som en sådan modelljärnväg.

Ovan är Hauptkirche Sankt Michaelis sett från Landungsbrücken. ”Michels” är för övrigt den enda kyrka jag varit i som har en bar i kyrktornet.

Etiketter: , ,

Ett svar to “Hansestadt Hamburg”

  1. Hamburg Hauptbahnhof | Satsumas Says:

    […] och målade och tecknade det jag såg. En av de målningar som blev bäst ifrån den resan var nog en som föreställer järnvägsstationen i Hamburg. Originalet är i tusch och akvarell och jag målade den på plats medan en massa ungar tittade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: