Hansestadt Hamburg

2011-08-28 Käre läsare, du har säkert märkt att det varit tämligen tyst på Satsumasbloggen i augusti. Anledningen är att jag nyligen är hemkommen från en tre veckors målarresa genom Europa och tänkte nu börja lägga upp det jag har målat i ungefär kronologisk ordning.

När du ser en sådan här bild:

När du ser en sådan, då vet du att det är dags att nynna ledmotivet till Indiana Jones. Då börjar vi!

Första anhalten var Hamburg.


När jag var liten hade jag en Märklinkatalog som jag kunde ligga och bläddra igenom i timtal. Det var ett tjockt häfte med glansigt papper och fantastiska bilder på lok, vagnar och modelljärnvägar. Mina favoriter var modeller av tyska järnvägsstationer som fulla av små människor av plast och mängder av små små lampor gav alltihopa ett magiskt ljus. Därför blev jag överförtjust att se att Hamburg Hauptbahnhof ser ut precis som en sådan modelljärnväg.


Ovan är Hauptkirche Sankt Michaelis sett från Landungsbrücken. "Michels" är för övrigt den enda kyrka jag varit i som har en bar i kyrktornet.

Nyckelord:

akvarell tåg tyskt