Kap Verde

2013-03-10 morgon_santa_maria

Morgon i Santa Maria, Sal, gouache på färgat papper

Hej kära läsare! Om det har varit lite tyst på Satsumasbloggen på sistone så är det för att jag har varit på semester i Kap Verde. Nu blev du allt avundsjuk va? Men jag tycker att jag förtjänade det eftersom jag inte varit på solsemester sedan 1984. Jag har inte velat blogga ifrån solstolen, dels för att inte besudla min ledighet med Internets smuts och osundhet, samt för att vi ändå inte hade WiFi på hotellet. (Vi valde ospecificerat boende.)

Det kommer att vara ganska mycket palmer i de kommande inläggen, vilket är en smula missvisande. Det är mer för att jag tycker om att måla palmer än för att det är gott om palmer i Kap Verde. Ön Sal, som vi tillbringade den mesta tiden på, kan beskrivas som en förlängning av Saharas öken. De palmer som finns är planterade och verkar lida av allmän brist på vatten. De palmer som ser fräschast ut är i själva verket mobilmaster kamouflerade till palmer.

sova_saeng

Tyvärr åkte jag på influensan efter två dagar, så första veckan tillbringades mest i sängen på hotellrummet.

Nyckelord:

bil gouache Kap Verde palmer växter