Ryss-månen kan ses här!

satellit

Союз Советских Социалистических,

så stod det på satelliten som hängde i taken på Tekniska museet. Jag hoppades att det kunde vara en ledtråd till vad det kunde vara för satellit. Museet hade nämligen inte skrivit det på skylten. Däremot hade de varit hälpsamma och skrivit att det var en satellit och att satelliter finns i rymden. Det fanns visserligen pekskärmar överallt, men de kunde inte erbjuda någon utförligare information. Сою́з Сове́тских Социалисти́ческих visar sig tyvärr vara de tre första orden i Сою́з Сове́тских Социалисти́ческих Респу́блик, dvs. СССР, så det gav inte så mycket. Förutom det kunde jag bara se de romerska sifforna ”IV” på undersidan av satelliten, om nu satelliter kan sägas ha en undersida.

Etiketter: , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: