Ångbrandspruta

2013-02-10  

aangbrandspruta1

Tekniska museet var mitt favoritmuseum när jag var liten och jag tycker väl fortfarande att det är ganska kul att gå dit. Samtidigt kan jag inte hjälpa att känna en viss besvikelse. Till ett tekniskt museum går man väl för att förundras över frustande och sprakande maskiner? Bzzz, vrrrr, psschh, tschicka-tschicka-tschick liksom? Det här känns mest som en utställning från en arkeologisk utgrävning av en primitiv civilisation som talade i kobratelefoner, åt kefir och köpte kondomer ur plåtlådor som det stod "Nils Adamsson" på.

Man känner sig en aning gråhårig när man går fram till en monter och tittar på en gammal dator och tänker att, ja, en sådan hade jag, fast en äldre modell.

Därmed inte sagt att där inte fortfarande finns en del magnifika föremål, till exempel den här ångbrandsprutan. Tyvärr framgick det inte av skylten var den kommer ifrån.

aangbrandspruta2

Nyckelord:

maskiner museum