Läkarexamen

2013-01-21 fanborgdekanus

I lördags var vi på examensceremonin för läkarstuderande i en fullsatt aula i Uppsala. Det hela var mycket pampigt, med fanborg och körsång och en kvintett som spelade Vivace ur Drottningholmsmusiken. (Det visste jag eftersom jag spelat den på saxofon.) Det hölls tal naturligtvis, åtminstone tre stycken. Först ut var dekanus, sedan Erik Lundström som är lärare i neurologi, om jag förstått det rätt och till sist en av de nyexade läkarna. Alla talarna var överens om att en läkare aldrig får tro att hen är färdigutbildad bara för att hen har fått ett diplom.

erik_lundstroemDet var mycket jubel och applåderande, kramar och viftande med diplom.

Hjärtliga gratulationer och varma lyckönskningar till Maria och alla de andra nya läkarna!

nyexadestudenttal

Nyckelord:

akademiskt folk musik porträtt