Ögonstyrd tavla på Digital Art Center i Kista

2014-10-01 betraktareJag har tillsammans med min vän Kenneth Häggmark från DreamStage gjort en målning som är med på nya Digital Art Center i Kista som kommer att invigas imorgon, torsdag 2 oktober (pressrelease). Den ingår i ett projekt där vi har fått stöd ifrån Innovativ Kultur. Projektet går ut på att göra tavlor som styrs av betraktarens blick. Målningen visas på en datorskärm och under den sitter en eye tracker från Tobii som kan se var på skärmen betraktaren tittar och det kommer i sin tur att påverka motivet.

Tavlan finns redan på plats och kommer att finnas där under invigningen. För att vara med på invigningen behöver man anmäla sig på webben, men även om du missar invigningen så kommer tavlan att finnas kvar. Det planeras en riktig vernissage vid ett senare tillfälle.

Nyckelord:

akvarell Digital Art Center eye tracker Kista vernissage