En fisketur

juan2Idag var vi på en fisketur med jobbet. Vi åkte upp till Rådmansö i närheten av Kapellskär och fiskade abborre med kastspö. Våra utländska medarbetare tyckte att det lät som en vansinning idé att åka ut på havet i Sverige i oktober, och jag höll nästan med om det. Men vi hade tur med vädret och det var inte alls kallt.

gran

En av oss lyckades dra upp sextio (!) abborrar innan lunch. Det ska väl sägas att nästan alla firrar släpptes tillbaka i sjön. Själv är jag måttligt intresserad av fiske, så jag tillbringade förmiddagen mest med att teckna.

arg_tant

Vår guide sade att i det här huset så bodde det en arg tant som brukade komma ut och skrika åt folk som fiskade utanför. Lyckligtvis verkade hon inte vara hemma idag.

silhuetterEfter en lunch på grillad renskav så började det regna lite grann, så jag fick stoppa undan skissblocket och fiska lite grann även jag. Fyra abborrar blev det, varav en på ett halvt kilo. Blev jag biten? Nja, jag föredrar nog fortfarande fiskdammen på hembygdsgården på midsommarafton.

juankustbevakningenguidefiskarefredrik

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: