En fisketur

2013-10-23 juan2Idag var vi på en fisketur med jobbet. Vi åkte upp till Rådmansö i närheten av Kapellskär och fiskade abborre med kastspö. Våra utländska medarbetare tyckte att det lät som en vansinning idé att åka ut på havet i Sverige i oktober, och jag höll nästan med om det. Men vi hade tur med vädret och det var inte alls kallt.

gran

En av oss lyckades dra upp sextio (!) abborrar innan lunch. Det ska väl sägas att nästan alla firrar släpptes tillbaka i sjön. Själv är jag måttligt intresserad av fiske, så jag tillbringade förmiddagen mest med att teckna.

arg_tant

Vår guide sade att i det här huset så bodde det en arg tant som brukade komma ut och skrika åt folk som fiskade utanför. Lyckligtvis verkade hon inte vara hemma idag.

silhuetterEfter en lunch på grillad renskav så började det regna lite grann, så jag fick stoppa undan skissblocket och fiska lite grann även jag. Fyra abborrar blev det, varav en på ett halvt kilo. Blev jag biten? Nja, jag föredrar nog fortfarande fiskdammen på hembygdsgården på midsommarafton.

juankustbevakningenguidefiskarefredrik

Nyckelord:

fisk höst plein air till sjöss