Junikväll i Hornstull

2013-06-03

hemma

Gouache på akvarellpapper, A3

Jag vet inte riktigt varför det är så sällan jag målar interiörer. Kanske för att om man vill vara i fred och inte sitta i vägen för någon så är det enklare att vara utomhus. Inte vill man ju heller kladda färg på dyra möbler och golv. I alla fall är det synd. Jag har fått rådet att försöka få in flera rum i en målning. Jag har funnit att det är ett mycket bra råd. (Med "rum" avses här ett utrymme i mer abstrakt mening, inte nödvändigtvis ett rum i ett hus, även om det förstås funkar utmärkt.) Förutom att det ger en känsla av djup i bilden så ger det också en känsla av att världen som målningen representerar är större än det som syns. Man blir nyfiken på vad som finns runt hörnet.

För övrigt önskar jag att jag kunde säga att vi alltid hade det så här välstädat hemma.


Nyckelord:

gouache interiör