The Flying Henchman

2012-08-03

Gouache på papper

Här är en nyss avslutad målning som är gjord helt ifrån fantasin.


Första steget var att göra en massa småskisser på möjliga kompositioner. Sedan gjorde jag större skiss på den komposition jag valt ut.Nästa steg var att göra en detaljerad teckning i tvåpunktsperspektiv. Den röda linjen är horisontlinjen.  De små röda strecken i kanterna är till för att hjälpa mig dra linjer till den andra flyktpunkten som är långt till höger utanför bilden. Om jag inte hade haft dem så skulle jag ha behövt en linjal som var en och en halv meter lång.


Människorna i scenen hanterade jag separat. Jag skissade massor av små actionposer och sedan tecknade jag figurerna på kalkerpapper ovanpå teckningen av scenen.


Till sist kalkerade jag teckningen med vattenfast tusch på ett nytt papper, gjorde lite färgskisser (har ingen bild på dem tyvärr) och målade över tuschteckningen med gouache.

Jag har jobbat med den här målningen från och till sedan en månad tillbaka. Senast jag målade ifrån fantasin så sade jag att jag skulle släppa loss lite och sänka ambitionsnivån nästa gång. Så blev det nu inte. Men det har varit kul.

Uppdatering 2012-08-10: lade till bild på färgskisser.

Nyckelord:

gouache Liljevalchs perspektiv skaparprocessen teknik