Avranches

2012-06-13 Avranches är en liten stad som befinner sig längst in i bukten där Guernsey och Jersey ligger. Jag stannade där för att det var nära till Mont Saint-Michel, men det visade sig vara en riktigt trevlig liten stad i sig själv. Fast när jag klev av tåget så undrade jag var själva staden var. Allt jag såg var en motorväg och lite industrilokaler. Sedan såg jag att det fanns hus uppe på en hög kulle. Det var bara att börja klättra ...


Boulevard du Maréchal Foch, akvarell och gouache

När jag kom fram så ösregnade det, så jag fick nöja mig med att måla utsikten från hotellrummet.


Hotellet hette för övrigt Hôtel Patton, efter Place Patton som ligger intill. (För dig som är Arne Hegerfors så är den döpt efter pansargeneralen Patton, och inte Dolly Parton.)


Park i Avranches, gouache på färgat papper

En studie i grönt. Blad i skuggan är ganska mättat mörkgröna. Där solen lyser genom är de intensivt gulgröna. Ovansidan på blad som reflekterar himlen är ljust turkosa. Gräset är blekgrönt. Grönska längre bort går mer åt grått, på grund av luftperspektiv. Att måla grönska på röd bakgrund är ett trick som ger mer liv i det gröna.


Palmer, gouache på färgat papper

Man kan få ganska fräcka strimmor om man tar en bred flat syntetpensel med lagom mycket färg.

Nyckelord:

färg franskt gouache palmer regn teknik växter