En regnig kväll i Caen

2012-06-12

Église Saint-Pierre, tusch och akvarell

Efter Rouen gick resan till Caen (håll för näsan och säg "kå"). Jag tror att det regnade åtminstone lite grann varje dag under hela veckan. Men jag ska inte klaga; jag har hört att det var ännu jävligare hemma i Sverige.

Medan jag stod och målade kyrkan ovan kom det en liten bil fullproppad med folk. En dam vevade ner rutan. "Parlez-vous anglais?" Hon letade efter samma hotell som jag just checkat in på. Jag förklarade att de var helt fel och att hotellet låg i utkanten av stan, på andra sidan järnvägen. "Stupid Englishmen, right?" Inte vet jag, tänkte jag. Nästa morgon stötte jag på samma familj vid frukosten varvid damen insisterade på att jag skulle visa mina målningar för en i hotellpersonalen. Lyckligtvis hade jag lämnat dem på hotellrummet.


Bageri vid Place Courtonne med en platan i förgrunden, tusch och akvarell

Nyckelord:

franskt nocturne plein air regn