Specialbagage

2012-06-11 Nyss hemkommen från en veckas målande i norra Frankrike.


Resan gick från Arlanda till Paris Charles-de-Gaulle via Frankfurt. När jag skulle checka in min ryggsäck på Arlanda så fick jag veta att den skulle gå som "specialbagage" eftersom den hade lösa remmar och kunde fastna eller något sånt. Låt gå för det, tänkte jag.


Väl framme vid Paris CDG så fick jag veta att Lufthansa tyvärr inte hade lyckats få med sig ryggsäcken på planet från Frankfurt och att den skulle skickas till mitt hotell i Rouen två dagar senare, om jag var kvar där då, för det var jag väl?


Lufthansa lovade att ersätta inköp av kläder till 50% och underkläder till 100%. Mitt problem var snarare att jag hade åkt till Frankrike för att måla och att de flesta målargrejorna låg i ryggsäcken.


De var i alla gulliga och gav mig en Star Alliance-necessär inehållande följande:Ryggsäcken, den fick jag tillbaka när jag var i Caen, tre dagar senare.

Nyckelord:

flyg franskt tyskt