Specialbagage

Nyss hemkommen från en veckas målande i norra Frankrike.

Resan gick från Arlanda till Paris Charles-de-Gaulle via Frankfurt. När jag skulle checka in min ryggsäck på Arlanda så fick jag veta att den skulle gå som ”specialbagage” eftersom den hade lösa remmar och kunde fastna eller något sånt. Låt gå för det, tänkte jag.

Väl framme vid Paris CDG så fick jag veta att Lufthansa tyvärr inte hade lyckats få med sig ryggsäcken på planet från Frankfurt och att den skulle skickas till mitt hotell i Rouen två dagar senare, om jag var kvar där då, för det var jag väl?

Lufthansa lovade att ersätta inköp av kläder till 50% och underkläder till 100%. Mitt problem var snarare att jag hade åkt till Frankrike för att måla och att de flesta målargrejorna låg i ryggsäcken.

De var i alla gulliga och gav mig en Star Alliance-necessär inehållande följande:

 • En lapp som bad om förlåt
 • Tandborste
 • Tandkräm
 • Rakhyvel
 • Rakkräm
 • Mini-roll-on med manlig doft
 • 4 bomullspinnar
 • Schampo
 • Tvättmedel för att tvätta kläder i handfatet på hotellrummet
 • Kombinerad hårborste och spegel, hopfällbar; väldigt fiffigt
 • En vit t-shirt i storlek XXL

Ryggsäcken, den fick jag tillbaka när jag var i Caen, tre dagar senare.

Annonser

Etiketter: , ,

2 svar to “Specialbagage”

 1. Rouen « Satsumas Says:

  […] Satsumas En bilderblogg om konst, kitsch och småcitrus « Specialbagage […]

 2. Med ryggsäck i Caen « Satsumas Says:

  […] dagen i Caen fick jag äntligen tillbaka min ryggsäck och kunde börja måla i […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: