Jag vill bara sitta här med benen i kors

Jag var och målade porträtt förra veckan. Jag hade bara med mig akvarellfärger och det blev inte mycket till porträtt, men ändå en fin bild tyckte jag.  Modellens topp var svart egentligen, men jag gjorde den vit istället för att bryta av mot den mörka soffan.

Måleriet i den första versionen var lite osäkert så hemma i ateljén gjorde jag en till version med lite djärvare färger. Men jag tycker fortfarande att den känns lite överarbetad.

Till slut gjorde jag två versioner samtidigt, bredvid varandra. Mer förenklat, mer färg, mer flytande.

Men är den bättre än originalet? Jag vet inte. Kanske akvarell var fel medium från början eller så är jag snarare inte tillräckligt bra på akvarell. Är den gula bakgrunden bra eller dålig? Jag vet inte helt enkelt.

Annonser

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: