LayerDraw

2011-12-15 image

En annan har också blivit modärn och skaffat sig en tocken där "smart phone" som di kallart. En Galaxy Note. Grejen med Note är att, förutom att den är i största laget för att vara en telefon, även har en medföljande penna som är gjord av Wacom. Den går alltså att använda som ritplatta.


Pennan funkar hyfsat och är tryckkänslig så att man kan dra både tjocka och tunna streck utan att byta pensel. Problemet har varit att hitta ett hyfsat ritprogram, förlåt, ritapp. De flesta är väldigt begränsade, men jag har hittat en som jag gillar: LayerDraw. Den har stöd för tryckkänslighet och, som namnet antyder, lager. Man kan definiera egna penslar och det finns undo i flera steg. Dessutom känns den betydligt snabbare än flera av sina konkurrenter. I de flesta andra appar släpar strecket en halv centimeter efter pennan på skärmen. Icke så i LayerDraw. Man kan visserligen inte variera tjockleken inom ett penseldrag, utan själva tjockleken är inte slutgiltig förrän man lyfter pennan och avslutar penseldraget, men det funkar rätt bra. Jag påstår inte att LayerDraw är Photoshop eller nåt, men för att vara ett ritprogram till telefonen så höjer det sig långt över genomsnittet.


För övrigt så går det utmärkt att skriva längre texter på "tangentbordet" på Note, till exempel den här, som jag ritade och skrev på lunchrasten. Det blir nog fler inlägg i samma stil.


Nyckelord:

från mobilen recension stan teknik