Massalia

2011-09-13 På tio poäng: Vår resa går från Frankrikes andra till dess tredje stad.


Marseille är väl mest känt som en hamnstad. Ovan fritidsbåtshamnen i Vieux-Port, med Notre-Dame de la Garde i bakgrunden.


Motorcykel parkerad vid marknad på Rue Vacon.


Försök att inte trampa på uteliggarna när du tar ut pengar.


Rue Mazenod med Cathédrale Sainte-Marie-Majeure i bakgrunden.


Auberge de Jeunesse de Bois-Luzy ligger långt från centrum och har utegångsförbud efter 23.30, men det är ett pampigt gammalt hus med fantastisk mosaik på golvet. Där träffade jag en österrikare som hette Simon. Han var nog den i Frankrike jag talade mest franska med.

Saint-Laurent, ännu en kyrka.

På måndagförmiddagen gick jag till Centre de la Vieille Charité för att titta på en orientalistutställning. Jag gick in till biljettdisken och bad att få köpa en biljett. Mannen bakom disken sade att det var stängt och att alla museum i Marseille var stängda på måndagar. Jag frågade vad han gjorde där i så fall. Han sade att om inte han hade varit där så hade det inte funnits någon som kunde ha talat om för mig att det var stängt. Den logiken kunde jag inte argumentera mot.


Restaurant Le Mandarin, ännu en kinakrog.

Nyckelord:

akvarell franskt plein air till sjöss